מוחות שמגמגמים: סקירה מאוד נגישה – הרצאתו של ד"ר מישל בליק
מה גורם לחלק מהמוחות ליצור גמגום, ומה הופך חלק מהמוחות שמגמגמים להיות שונים מאחרים? ד"ר מישל בליק, מרצה בכיר לפסיכולוגיה באוניברסיטת אדג' היל באנגליה יענה על שאלות אלו ואחרות בהרצאתו
מה גורם לחלק מהמוחות ליצור גמגום, ומה הופך חלק מהמוחות שמגמגמים להיות שונים מאחרים? ד"ר מישל בליק, מרצה בכיר לפסיכולוגיה באוניברסיטת אדג' היל באנגליה יענה על שאלות אלו ואחרות בהרצאתו
נגיד שאתם מתכוננים לדייט.
תגידו שאתם איש/אשה שמגמגמים מראש?
או שאולי תתנו לזה להתגלות לבד?
ומתי בכלל הכי נכון לחשוף את הגמגום לבן או בת הזוג הפוטנציאליים?
הרצאתה המרתקת והחשובה של ד"ר דניאלה מזור בנושא מקומו של הגמגום בזוגיות.
בהרצאה שוחחה ד"ר אדמון-ריק על הרקע לחקיקה, תארה את פעילותה של נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לקידום התחום ושיתפה במידע על המנגנונים הקיימים ליישום החוק ולהגנה על הזכויות.
בסוף ההרצאה התקיים שיח שאלות ותשובות
במפגש נלמד איך לנהל את תהליך חיפוש העבודה, במיוחד בתקופה המאתגרת של משבר הקורונה כאשר יש פחות משרות ויותר מתמודדים על כל משרה.
נעבור על 10 טיפים פרקטיים שיעזרו לכם לצאת לדרך ולהגדיל את הסיכוי לייצר ראיונות.
נלמד איך להפעיל את הסביבה שלכם לעזור בצורה מיטיבה.
נרד יותר לעומק בבניית קורות חיים
נציג חמישה צעדים אותם צריך לעשות כל יום.
נתייחס לגמגום – איך להתכונן לראיון, איך לדבר עליו עם המראיין ואיך לא לתת לו לעצור אותנו מלחפש עבודה
ההרצאה מיועדת לאנשים שמגמגמים, בני נוער שמגמגמים מגיל 16, הורים וקלינאי תקשורת.
בהרצאה זו מוצגים עקרונות היסוד של הטיפול הנרטיבי כגישה לחיים, ובפרט ביחס לאתגרים העומדים בפני אנשים שמגמגמים. ההתנהגות והרגש שלנו מושפעים מהמשמעות שאנו מעניקים לארועי חיים, ולא מהאירוע עצמו. הגישה הנרטיבית משתמשת במטפורה של "סיפור". נבחן- מהו הסיפור אותו האדם מספר על חייו? הגישה מאמינה ביכולת של האדם למצוא את הטוב שבו, ולהגדיר מחדש את זהותו ואת סיפור חייו בצורה המועדפת עליו.
מי כמוכם מכיר את החוויה הזו,
את החרדה והלחץ המכים כשאתם מתחילים לדבר,
את תחושת "אני תקוע", ואת הדחיפות לדבר בכל מחיר, גם תוך כדי מאבק בכדי להעביר את המסר…
ע"פ גישת IBSR דפוס הדיבור במאבק מתעורר פעמים רבות על רקע תפיסת המציאות שלנו. איתור תפיסות המציאות (המחשבות שלנו) וחקירתן, מאפשרים לנו להשתחרר מהשפעתם ולאמץ דפוס דיבור חדש – כזה שמתח ומאמץ אינם נילווים לו (בפירוש לא עוד טכניקה לעיצוב שטף דיבור)
גישת הטיפול בקבלה ומחויבות Acceptance and Commitment Therapy הינה גישה מבוססת מיינדפולנס אשר מסייעת לפתח התמודדות יעילה עם מצבי דאגה ומתח נפשי, ומסייעת בבניית חיים מלאים ועשירים המותאמים לערכים של הנעזרים בה. השיטה נבדקה באינספור מחקרים מדעיים, ולאחרונה החלו ליישם אותה גם במרכזים מובילים בעולם כשיטת טיפול לאנשים שמגמגמים.
תארו לכם, שברגע הגמגום עצמו, הייתם יכולים להחליף את תחושת הלחץ והבהלה במשהו אחר. ליצור שינוי.
אולי להרפות את הלחץ הפיזי? אולי לא לאפשר למחשבות השליליות לקחת פיקוד? הצטרפו להרצאה בנושא הקשר בין מיינדפולנס, מדיטציה וגמגום!
בהרצאה ננתח את התגובה הרגשית/גופנית שמתעוררת בנו במרווחים הנוצרים לפני שאנו מתחילים לדבר.
נלמד לאתר את המחשבות/האמונות הפנימיות אשר מעוררות אותה, ונחקור אותן בדרכה הייחודית של שיטת "העבודה" של ביירון קייטי.
ההרצאה תאפשר לנו לראות את מידת ההשפעה שיש לתפיסות המציאות שלנו על אופן הפקת הדיבור ואת האפשרויות שיש בידנו בכדי לשנות תפיסות אלו.
חנן, אדם שמגמגם, המוביל כיום את ארגון אמב"י, ופעיל בזירה הבינלאומית בתחום הגמגום, יחלוק עמנו את נסיונו העשיר בגישות המתקדמות להתמודדות מוצלחת עם גמגום.
נשוחח על ההפרדה בין הגמגום (חזרות, הארכות, תקיעות) לבין המאבק בגמגום (מחשבות, אמונות, רגשות, הימנעות והסתרה) וכיצד הפרדה זו יכולה להקל על הסבל שגורם לנו המאבק עצמו.
נבחן גם כיצד שינוי מחשבתי זה, יכול להביא להקלה משמעותית במאבק, בחיי היום-יום וברווחה הנפשית של האדם או הילד שמגמגם.