אמב"י - ארגון המגמגמים בישראל

  • הגדל גופן
  • גופן ברירת מחדל
  • הקטן גופן
טיפול בגמגום

איך לבחור טיפול בגמגום

שלח לחבר הדפסה PDF

אמב"י לא יכולה להמליץ או לשלול טיפול כזה או אחר. על האדם המגמגם לבחור את הטיפול המתאים ועליו לנהוג כצרכן נבון.
יחד עם זה יש להתחשב בגורמים הבאים כשבוחרים טיפול:

  • האם המטפל קיבל הכשרה מתאימה ויש לו ניסיון בטיפול בגמגום. בהקשר לכך יצוין כי טיפול בגמגום ניתן על ידי אנשי מקצוע מתחומים רבים. ואולם הכשרה פורמאלית לטיפול בגמגום ניתנת בארץ לקלינאי התקשורת.
  • יש לבקש מהמטפל הסברים על הגישה הטיפולית. כאשר בוחנים הסברים אלה, יש לשים לב לכך שהמטפל מתאים את הטיפול לצרכים המיוחדים של המטופל.
  • האם הפרסום המלווה לטיפול, מציאותי והגון. לדוגמא שום מטפל מנוסה ורציני, המכיר את המורכבות של הטיפול בגמגום לא יבטיח שקיים ריפוי מוחלט לכולם. יש להתייחס בחשד לטיפול שמבטיח הצלחה של 100 אחוז או קרוב לזה.
  • האם ניתנת תשומת לב לתוצאות לטווח ארוך. מתברר שמרבית המגמגמים מגיעים לשטף משופר בזמן הטיפול.
  • האתגר האמיתי הוא להביא את התוצאות שהתקבלו בתנאים קליניים, לחיי היום יום. יש לשים לב שקיים מעקב טיפולי לאורך זמן.

קרא עוד...
 

לפנות לטיפול בגמגום?

שלח לחבר הדפסה PDF

לפנות לטיפול בגמגום?

מאת ד"ר וויליאם א. פרקינס

 למה כדאי לכם לחפש עזרה ?

יש לפחות שתי תשובות לשאלה הזאת. האחת היא שיתכן ותרצו לשפר את דיבורכם כדי להשיג דברים שאתם רוצים. זה יכול להיות חברים , ציונים, תפקידים בהצגות, משרות, קידומים, לקבל כבוד – הרשימה היא אינסופית. תשובה נוספת חשובה יותר היא שהדיבור מטריד אתכם עד כדי כך שתרצו לעשות משהו בנדון. גרסה נוספת לאותה תשובה היא הרצון לקבל את עצמכם כאדם שלם. שתי התשובות גם יחד מגבשות את הסיבה הטובה ביותר לפנות לטיפול כיוון שתעשו זאת למענכם.


האם טיפול יכול לעשות משהו שעזרה-עצמית לא יכולה לעשות ?

לעזרה-עצמית יש הרבה יתרונות. אפילו שאתם עובדים לבד, העובדה שאתם מנסים לעזור לעצמכם מראה על הנחישות שלכם לא לתת לגמגום לשלוט בחייכם. אם תביאו את הנחישות הזאת לטיפול, סיכויי ההצלחה שלכם ישתפרו בצורה ניכרת מאשר אם תקוו שהמטפל ישלוף משהו למענכם כדי להקל על החיים.

טיפול יכול רק לעזור לכם לעזור לעצמכם. המטפל יכול לספק לכם מספיק מרחק מבעיותיכם כדי שתוכלו להתמקד בדברים החשובים. לא משנה כמה נחושים תהיו להשתפר, הטיפול יהיה מתסכל ואיטי שלא לצורך אם לא תדעו איך לעזור לעצמכם. לקרן הגמגום האמריקאית (SFA) יש ספר מצוין לעזרה-עצמית, אבל הוא לא יכול להדגים חלק מהמיומנויות שתזדקקו להן.

מתי כדאי לחפש עזרה ?

קרא עוד...
 

מקומות טיפול ציבוריים

שלח לחבר הדפסה PDF

להלן מפורטים מקומות ציבוריים בארץ בהם ניתן טיפול בגמגום

הנתונים המופיעים כאן נלקחו ממאגר הנתונים של אמב"י. במידה ונדע על מקומות טיפול ציבוריים נוספים נעדכן את המדע בהתאם.

שאלות יש להפנות לאמייל:  כתובת דוא"ל זו מוגנת מפני spambots, יש לאפשר JavaScript על-מנת לראות את הכתובת או באמצעות טופס יצירת הקשר

או לטלפון: 02-6491907

קרא עוד...
 

מקומות טיפול פרטיים המתמחים בגמגום

שלח לחבר הדפסה PDF
בהחלטת הועד המנהל של אמב"י הוחלט להסיר את רשימת מקומות הטיפול הפרטיים מהאתר.  המעוניינים יפנו לאתר האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת
 


קו מידע ותמיכה

קו מידע ותמיכה לאנשים מגמגמים ובני משפחתם:

02-6491907


נא להשאיר הודעה לעמרי.
פניות בכתב ניתן לעשות דרך עמוד יצירת הקשר.

מדריך לנעורים

ניתן לרכוש דרך אמב"י את הספר

מדריך לנעורים

נא לשלוח צק בסך 40 ש"ח לאמב"י.

ת.ד. 83352 מבשרת ציון 90805

 


התחברות לאתר

אירועים ופעילויות

  • שימור תוצאות הטיפול - בהנחיית קלינאית תקשורת
    קרא עוד...
  • תרגול קבוצתי לשיפור שטף הדיבור("עיצוב השטף") - קרן הנריך בל, נחלת בנימין 24, תל-אביב יפו
    קרא עוד...
  •  "לדבר על גמגום" ותרגול קבוצתי לשיפור שטף הדיבור - ב- 1 לאוגוסט בירושלים
    קרא עוד...
  • חברי אמב"י עם תעודת חבר בתוקף פטורים מדמי כניסה.
    הערה: אדם הבא לאירוע אמב"י לא מזדהה כאדם מגמגם…
    קרא עוד...

רישום לניוזלטר

הזינו שם וכתובת אימייל לקבלת עדכונים מאמב"י